Szukaj w treści

Bäckerei Schneider

Wypieki najwyższej austriackiej jakości, również dla alergików

Tradycja rękodzieła piekarniczego rodziny Schneider sięga roku 1856. To rękodzieło w najprawdziwszym znaczeniu tego słowa – do dzisiaj ponad 90% pracy w przedsiębiorstwie wykonywane jet ręcznie. Tajemnicą sukcesu przedsiębiorstwa zarządzanego przez Christiana Schneidera jest jakość. Poza zastosowaniem lokalnych surowców nasza żywność nie zawiera żadnych chemicznych substancji konserwujących, sztucznych barwników ani też genetycznie modyfikowanych składników bazowych.

Nasza firma rozwija i rozbudowuje się od samego początku. Nasz asortyment został rozszerzony o produkty dla alergików i tak posiadamy w ofercie bezglutenowe, bezjajeczne, bezlaktozowe czy też bezdrożdżowe wariacje wypieków. Oprócz chleba, wypieków i ciast Piekarnia Schneider oferuje również mieszanki do własnego wypieku muffinów i wielu innych. Innowacją jest również fakt, że piekarnia wysyła swoje produkty bezglutenowe bezpośrednio do klientów, którzy są bardzo zadowoleni ze smaku wysokiej jakości pieczywa.

 

 

Masz pytania?    

Marcin Mikulski
ecoplus International Polska
Sp. z o.o.
Marynarska Point Phase II
Postępu 15C
02-676 Warszawa