Szukaj w treści

Biohof Mayer

Produkcja i uprawa biodynamicznego octu, wina, owoców i produktów rolnych zgodnie z wytycznymi Demeter

Wino: Do głównych gatunków produkowanych przez naszą firmę należą Grüner Verltliner i Zweigelt. Wina są uszlachetniane w standardzie ekologicznym według wytycznych Demeter.

Ocet: Wielokrotnie nagradzane gatunki octów pozyskiwane są ze starej odmiany jabłek „Topaz” (kamień szlachetny wśród jabłek) i leżakowane przez wiele lat. Wszystkie rodzaje octu są wolne od wzmacniaczy smaków, barwników i dodatkowych aromatów.

Uprawy rolne (dynia oleista, orkisz, kukurydza, nasiona bobowate). Zrównoważony płodozmian i gatunki dostosowane do lokalizacji prowadzą do wyższej zawartości składników odżywczych, m.in. więcej istotnych aminokwasów w uprawach polnych.

Produkty:

  • Ekologiczne octy: Grüner Veltliner & Balsamico, ocet winny Barrique, ocet balsamiczny Mostviertler & jabłkowy ocet balsamiczny Mostviertler, ocet winny z dodatkiem jabłek Topaz i moreli, czosnkowy ocet winny, ocet ziołowy, Posca z miodem, ocet jabłkowy Topaz & ocet balsamiczny
  • Wina: Grüner Veltliner, Zweigelt
  • Owoce: Winogrona, ocet
  • Produkty rolne: płatki orkiszowe, kaszka z kukurydzy twardej, produkty z pestek dyni

    

Masz pytania?    

Marcin Mikulski
ecoplus International Polska
Sp. z o.o.
Marynarska Point Phase II
Postępu 15C
02-676 Warszawa