Winnica Rodziny Schnabl uprawia swoje ogrody winne w sposób ekologiczny otrzymując w ten sposób białe wina o owocowych akcentach i intensywne wina czerwone najlepszej jakości.
Bracia Markus i Dieter Schnabl obaj zajmują się ekologiczną uprawą winorośli. Jeśli chodzi o białe wino rodzina Schnabl stawia na Grüner Veltliner jako podstawowy szczep. Ten gatunek wina sprzedajemy jako wino jakościowe i z predykatem Weinviertel DAC. W winach czerwonych dominuje Zweigelt. Kolejną ciekawostką jest to, że wina ekologiczne Rodziny Schnabl są wegańskie i mają niską zawartość histaminy. Zawartość histaminy ma wartość poniżej 0,1mg/l. Jest to cecha jakościowa wina, której nie można przeoczyć, ponieważ niska zawartość histaminy czyni wina lepiej strawnymi.
Poza tym ekologiczna winnica Rodziny Schnabl jest jednym z pierwszych wytwórców ekologicznego wina, który produkuje w sposób neturalny dla klimatu i kompensuje emisje dobrowolnie zgodnie z protokołem z Kyoto. Aby skompensować wytworzone tony szkodliwych ekwiwalentów CO2, nasza firma zakupiła certyfikaty ochrony klimatu i inwestuje w projekt solarnotermalny w Indiach i elektrownię wodną w Ugandzie.
Wina są certyfikowane przez „Vegane Gesellschaft Österreich” (austriackie towarzystwo wegańskie) i mogą być oznaczane etykietą „V-Label”.
Asortyment winnicy ekologicznej Claudia & Dieter Schnabl
Asortyment winnicy Markus Schnabl
Marcin Mikulski
ecoplus International Polska
Sp. z o.o.
Marynarska Point Phase II
Postępu 15C
02-676 Warszawa