Szukaj w treści

Denise Bäckerin

Wyjątkowy ręcznie wytwarzany chleb i przekąski do wina w jakości Demeter.

Zakład Denise Pölzelbauer od 5 pokoleń wypieka i tworzy ręcznie chleb i przekąski do wina w jakości Demeter. Najmłodsza mistrzyni piekarstwa w Austrii i jedyna posiadająca certyfikację Demeter wytwarza swoje produkty wg metody 5 przemian tradycyjnej medycyny chińskiej (TCM). Tradycja, indywidualność i równowaga to cechy jej wyjątkowych produktów.

Produkty:

  • Przekąski do wina z mąki pszennej i mąki z pestek winogron w smakach chili-sezam, rozmaryn, czosnek-majeranek, cebula-tymianek, delikatesowe
  • Chleb i wypieki z mąki orkiszowej, żytniej i pszenicy kamut
  • Przekąski dla dzieci z pszenicy kamut

Wszystkie składniki pochodzą z kontrolowanych biodynamicznych upraw rolniczych. Stosowane mąki mielimy sami we własnym młynie kamiennym.

Masz pytania?    

Marcin Mikulski
ecoplus International Polska
Sp. z o.o.
Marynarska Point Phase II
Postępu 15C
02-676 Warszawa