Szukaj w treści

Erlauftaler Käsewölfe GmbH

Ser ekologiczny wytwarzany z ekologicznego mleka od krów z wolnego wybiegu albo z mleka ekologicznego z regionu.

Ser z mistrzowskich rąk, według starych receptur produkowany z użyciem najnowszej technologii!

Powrót do źródeł i do „starej” jakości. Erlauftaler Käsewölfe wytwarza wysokiej jakości gatunki serów i używa do tego wyłącznie ekologicznego mleka od krów z wolnego wybiegu i mleka ekologicznego z regionu.

Połączenie tradycji i nowoczesności stoi przy tym na pierwszym miejscu. Znanym od dawna gatunkom serów Erlauftaler Käsewölfe daje nowe życie i przetwarza tygodniowo około 12.000 litrów bio-mleka od krów z wolnego wybiegu w serowarni w Wolfpassing.

Sery produkowane przez wykwalifikowanych mistrzów serowarstwa bez udziału oprogramowania komputerowego.

Erlauftaler Käsewölfe prowadzi również serowarnię pokazową, aby wszyscy zainteresowani produkcją mistrzowskiego sera ekologicznego mogli zobaczyć jak on powstaje.

Asortyment serów ekologicznych

Sery miękkie:

  • Creme Camembert: ser miękki z pasteryzowanego mleka, czas dojrzewania 8-10 dni
  • Schlossherr: z pasteryzowanego mleka, czas dojrzewania ok. 10 dni, czerwono-brązowa powierzchnia, pikantny aromat

Sery krojone:

  • Alter Wolfsteiner: Ser krojony z pasteryzowanego mleka, czas dojrzewania 4-6 tygodni
  • Gouda: delikatny ser z pasteryzowanego mleka
  • Fontina: pikantny ser Gouda z pasteryzowanego mleka
  • Geräucherter Mostviertler: czas dojrzewania 5 tygodni w solance, uszlachetniany moszczem, lekko pikantny aromat, o smaku moszczu
  • Würziger Mostviertler: dojrzewający w solance, uszlachetniany solanką, lekko pikantny aromat, o smaku moszczu

Sery twarde:

  • Reifer AuersBerg: ser twardy z surowego mleka, czas dojrzewania 3-12 miesięcy, pikantny i intensywny aromat w zależności od dojrzałości

Masz pytania?    

Marcin Mikulski
ecoplus International Polska
Sp. z o.o.
Marynarska Point Phase II
Postępu 15C
02-676 Warszawa