Szukaj w treści

FIRELAND FOODS KG

Wielokrotnie nagradzany producent wyrobów z chili

Historia firmy Fireland Foods zaczęła się w 2007 roku od hobbystycznego gospodarstwa Richarda Fohringera, które z czasem stało się jego – dosłownie – ognistą pasją. Obecnie prowadzi on zakład produkcji rolnej, zajmujący się uprawą i kultywacją ponad 300 rodzajów chili. Nasiona tych licznych odmian pochodzą z różnych źródeł – czy to od przewodnika wycieczek, hodowcy czy od rolnika w Indiach, kontakty przedsiębiorstwa obejmują obecnie cały świat. Ponadto do życia został powołany zakład produkcyjny Fireland Foods i tym samym najostrzejsza marka lifestylowa w Austrii. W ten sposób firma otworzyła się również na produkcję ostrych kiełbas, napojów energetycznych itp. Podstawową działalność stanowi jednak cały czas produkcja wyjątkowych sosów chili. Asortyment sięga od łagodnych słodko-kwaśnych sosów chili, przez sosy z przyprawami, po piekielnie ostry sos Bhut Jolokia Hot Sauce. Przy przetwórstwie chili zwraca się uwagę na najwyższą jakość surowców jak również na zrównoważoną produkcję. Obecne Fireland Foods przetwarza również “nowe” najostrzejsze gatunki - Carolina Reaper, Trinidad Scorpion Moruga, Trinidad Scorpion Butch Taylor i wiele innych.

Od kilku lat Fireland Foods może się mierzyć z innymi producentami chili na arenie międzynarodowej. Produkty przedsiębiorstwa w krótkim czasie wygrały w wielu branżowych konkursach.

Produkty:

  • Sosy chili
  • Pasty
  • Napój energetyczny chili
  • Ostre kiełbasy
  • Mieszanki przypraw

Masz pytania?    

Marcin Mikulski
ecoplus International Polska
Sp. z o.o.
Marynarska Point Phase II
Postępu 15C
02-676 Warszawa