Szukaj w treści

Schober GmbH

Wyśmienite tradycyjnie wytwarzane mięsa i wędliny z wołowiny Waldviertler Blondvieh i świń Turopolje w jakości ekologicznej.

Ekologiczne mięso i wędliny z Waldviertel

Co podać? Steka T-Bone, Pieczeń z wołowiny Waldviertler Blondvieh, Sznycel czy filet z wieprzowiny Turopolje albo szynka Babenberska? Wszystkie te specjały i jeszcze więcej można dostać w ekologicznej manufakturze „Bio Schober”.

„Bio“ nie jest dla nas tylko słowem, my w ten sposób funkcjonujemy. Poczynając od naturalnego chowu zwierząt, przez bezstresowy ubój, aż do uzyskania wysokiej jakości produktu Bio Schober pracuje w zgodzie z naturą. Zwierzęta pochodzą od ekologicznych hodowców z najbliższej okolicy i nie cierpią podczas długich wycieńczających transportów.

Zakład stosuje w produkcji mięsa i wędlin tradycyjną obróbkę mięsa na ciepło (hot boning) i przetwarza mięso wieprzowe i wołowe w krótkim czasie. Proces ten pozwala zachować czysty smak i oszczędza niepotrzebne dodatki. Stosujemy wyłącznie naturalne składniki jak woda, sól, przyprawy i zioła – 100% ekologiczne.

Wyśmienite, ręcznie uszlachetniane dojrzewające produkty, jak kiełbasy, szynki i specki, nasza firma wytwarza pod nazwą „Babenberger“ na terenie pochodzących z XI w. ruin zamku Gars am Kamp w naturalnej piwnicy skalnej. W momencie dostawy nasze produkty są idealnie dojrzałe i zapakowane próżniowo.

Masz pytania?    

Marcin Mikulski
ecoplus International Polska
Sp. z o.o.
Marynarska Point Phase II
Postępu 15C
02-676 Warszawa